Sportique Concept Store doneert cheque aan MMM zorgboerderij

zeewolde mei 2024

Sportique Concept Store won de B2C prijs (business to consumer) 2024, omdat eigenaren Siemon en Colita Meijer, samen met hun medewerkers, de koers volledig hebben omgegooid. De jarenlange pijler van de sportartikelen lieten zij los en de focus kwam volledig te liggen op mode en fraaie woonaccessoires.

ZEEWOLDE – De ondernemersprijs is een beloning voor een ondernemersechtpaar dat al heel lang laat zien dat succesvol ondernemen in het centrum van Zeewolde mogelijk is. Siemon en Colita zijn bijna 38 jaar actief als ondernemer in Zeewolde. “Toen wij hier begonnen woonden er vierduizend mensen in Zeewolde en er was haast niets. Wij zijn toen gestart met een soort ‘Winkel van Sinkel’ en verkochten de meest uiteenlopende artikelen”, vertelt Colita. “Wij hebben in de loop der jaren Zeewolde zien groeien tot wat het nu is. Een prachtig dorp met mooie winkels.” Later werd Sportique een winkel waar men terecht kon voor een uitgebreid mode- en sportassortiment. Maar vorig jaar hebben Siemon en Colita de koers, samen met hun medewerkers, gewijzigd. “We hebben de winkel verbouwd en verkopen geen sportartikelen meer. We hebben onze focus verlegd naar de verkoop van dames- en herenmode van de meest toonaangevende merken inclusief accessoires en woonaccessoires.”

Verbouwing
“De hele verbouwing hebben we samen met ons personeel gedaan. We hebben een bar betegeld, muren behangen, geschilderd en alles wat er verder bij een verbouwing komt kijken. We hebben een team van zes personen. Dat noemen Siemon en ik ‘ons goud’. In de tussentijd bleven we gewoon open. De verbouwing konden onze klanten volgen door filmpjes die we plaatsten op de sociale media. Er waren zelfs klanten die wekelijks een kijkje naar onze vorderingen kwamen nemen”, aldus Colita. “Met onze nieuwe Sportique Concept Store verkopen we een concept. We hebben de winkel ingedeeld in allemaal verschillende hoekjes die noemen we concepten. Alles wat men hier ziet is te koop. Tot aan de schilderijen aan de muur. Daarnaast gaan we met de seizoenen mee. In de zomer verkopen we zwemgoed en als het begint te vriezen dan verkopen we schaatsen. We houden van actie in de taxi en willen onze klanten steeds iets anders voorschotelen.”

Sportiquefamilie
De klanten van Sportique komen niet alleen uit Zeewolde. Mensen uit de hele regio weten de winkel te vinden. Bij Sportique zijn diverse stijlen te vinden, van zakelijk tot casual. “We geven een eerlijk advies en dat wordt gewaardeerd. We hebben trouwe klanten en omdat we velen al zo lang kennen voelt het als een grote Sportiquefamilie. We zijn erg betrokken bij onze klanten, als zij iets te vieren hebben of ziek zijn dan sturen we een kaartje, bloemetje of andere attentie. Het is niet voor niets dat mensen van heinde en verre komen om onze winkel te bezoeken, niet alleen om te shoppen maar ook om even koffie te drinken en bij te praten. Ook onze teamleden horen bij de Sportiquefamilie.”

Siemon en Colita hebben de ondernemersprijs gekregen, omdat ze het vertrouwde hebben losgelaten en iets nieuws zijn gestart. “We zijn heel blij met de prijs die we gewonnen hebben. Ik vind het ook heel leuk voor ons team. Het is toch een bijzondere waardering. Wij zijn erg trots op ons team, hun inzet en onze winkel die we echt met elkaar runnen.” De bijbehorende cheque met een bedrag van 500 euro willen Siemon en Colita graag schenken aan MMM zorgboerderij. De zorgboerderij met een grote dierenweide waar mensen met een verstandelijk beperking wonen en werken vindt Colita altijd een bijzonder plekje in Zeewolde. “Ik kom er regelmatig met mijn kleinkinderen. Het is altijd zo gezellig om samen even naar de dieren te kijken.”

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen