Positieve intelligentie

18 februari 2025


Je ware potentie

Hoe is jullie vakantie geweest en hoe was het om weer op te starten? Tijdens de rust kom je toch vaak even in gedachten over je bedrijf. Wat kan ik nog verbeteren aan mezelf en samen met het ons team. Bij de start van het werk  had ik gelijk de wat gedoe. Post NL die zijn deadline naar voren heeft gehaald en mijn gevoel zei dat iedereen pas in de laatste drie weken op vakantie was. Niet helemaal waar natuurlijk, maar voelde wel even wat stressmomentjes.

Hoe bereik je je ware potentie van jezelf. Hoe bereik je de ware potentie van je team. Uit onderzoeken is gebleken dat slechts twintig procent van alle teams en individuen zijn ware potentie. Hoe kan dat? En hoe zorg je dat je die van jou bereikt?

De meeste pogingen om prestaties te verbeteren lopen op niets uit. Vraag je je weleens af waarom nieuw aangeleerde (management) technieken zo snel weer verdrongen worden door oude gewoontes? Waarom retraites of heidagen alleen tot tijdelijke verbetering leiden? Of waarom het geluksgevoel van successen zo vluchtig is? En waarom blijven knagende angsten en onzekerheden toch steeds weer de kop op steken?

Ondertussen heb ik geleerd dat het antwoord is: sabotage. Mijn brein is niet alleen je beste vriend, maar ook mijn grootste vijand. Het herbergt verborgen saboteurs die verantwoordelijk zijn voor allerlei tegenslagen en hardnekkige patronen. Door een  training heb ik geleerd dat het anders kan. Anders denken!

Blij dat een van onze leden dit als expertise heeft en zij gaat er op 18 februari over vertellen. Ondertussen heb ik door het leren van deze wijsheid alweer velen anderen kunnen helpen. En zeker ook mezelf bij het vervaardigen van de magazines.