Bourgondisch eten bij ’t Huus van Suus
Na maanden verbouwen heeft het nieuwe restaurant ’t Huus van Suus een eigentijdse look. Maarten en Suus Nieuwenhuis willen met hun in april geopende restaurant aan de Harderhaven gastvrijheid en gezelligheid uitstralen. ,,Terug naar de basis met ouderwets koken en een ongedwongen sfeer.’’
ZEEWOLDE – Officieel staat het restaurant op Zeewoldens grondgebied, maar het centrum van Harderwijk is op enkele minuten afstand. Centraal gelegen langs de N302 met ruime parkeergelegenheid is Restaurant ’t Huus van Suus een ideale locatie voor zakenlunches, diners en arrangementen. ,,Het Bourgondisch lekkere eten wordt door de keuken vlot bereid en staat snel op tafel. Je kan dus snel weer weg zijn of verder gaan met je bespreking’’, verzekert chefkok Maarten Nieuwenhuis.
Het doet hem terugdenken aan 2003, toen hij werkte bij het toenmalige Restaurant Hardersluis op deze locatie. ,,Toen was hier doordeweeks elke dag een lunch voor zakelijke mensen. Dat is er helemaal uit gegaan, maar dat willen wij weer terugbrengen. Je kunt hier je auto voor de deur parkeren en we bieden zakelijke klanten de mogelijkheid om op rekening te lunchen. We hebben vijf dagen per week een gezonde maaltijd als daghap en kunnen ook een overwerk maaltijd bezorgen.’’
De afgelopen jaren had de locatie de naam The Boathouse en Proeverij Hardersluis. ,,Het was geen geheim dat er veel achterstallig onderhoud was. Toen we het overnamen, vroegen veel mensen zich af waar we aan begonnen. We kregen 1 december de sleutel en hebben alles rigoureus aangepakt: een nieuwe ingang, nieuw terras, serre, keuken, bar, interieur en toiletten en nieuwe reclame-uiting. De hotelfunctie is er af. Inmiddels is het klaar en is iedereen dolenthousiast.’’
Chefkok Maarten (37) is de man die achter de schermen alles regelt, partner Suus (35) is gastvrouw en doet personeelszaken. De afgelopen twee jaar, tot en met augustus 2020, hebben zij al proefgedraaid met restaurant Kokkies op de boulevard in Harderwijk. Dit wordt nu gesloopt en opnieuw gebouwd door de eigenaar. Suus: ,,Het was toen niet onze ambitie om een pannenkoekenrestaurant te draaien, dat kwam op ons pad en was vooral gericht op Dolfinariumgasten met kinderen die snel wat kwamen eten voor ze weer naar huis gingen. Het was een mooie kans om samen te werken en dat is goed bevallen. Nu kunnen we doen wat we voor ogen hebben. Gasten verwennen en blij maken met een gezellige dag. Naast de basismenukaart is er een wekelijks wisselend krijtbordmenu. We hebben een groot buitenterras met 250 plaatsen, waar we straks 50 tafels neerzetten. Inclusief de bar hebben we binnen 75 stoelen. Dit is dus ook een geschikte locatie voor bedrijfsfeestjes en evenementen, ook omdat er in de wijde omgeving geen geluidshinder is.”
’t Huus van Suus heeft ook een privé vergaderzaal en de aansluiting voor je laptop en Wifi. ,,We zijn zeven dagen in de week geopend vanaf ’s ochtends 10.00 uur als covid het toelaat. De keuken is geopend tot 21.00 uur en bij drukte in de zomer langer. Ook is er een samenwerking met B&B Bootverhuur: een borrelbox en 3/4-gangenmenu in combinatie met varen.”
Maarten blijft met zijn cateringbedrijf Maartenz Catering ook actief, als er weer evenementen, bruiloften, openingen en bedrijfsfeesten plaats mogen vinden. ,,Barbecues doen we vanaf 50 personen. Dat verzorgen we van a tot z.”
Restaurant ’t Huus van Suus
Harderhaven 32 Zeewolde
0320-288173