Met vermogensbeheer koopkracht beschermen
De financiële wereld is complex en verandert voortdurend. De laatste jaren neemt de inflatie enorm toe. Recent waren bankfaillissementen in de VS en Zwitserland in het nieuws. Door op de juiste manier het vermogen te beheren, kun je zowel koopkracht als eigendomsrecht beter beschermen, stellen Ed Goris en Jeroen Bijleveld, met Leo Montfrooij de vermogensbeheerders van Auréus.
PUTTEN – Bijleveld: “Spaargeld verliest door de gestegen inflatie zijn waarde nu sneller dan een aantal jaar geleden. Dat hebben veel mensen niet door. Zij denken het geld veilig op de bank te hebben, maar als je het laat staan, kun je na 5-10 jaar wel 30-40% van je koopkracht kwijt zijn. Dat raakt mensen direct, vooral als ze het vermogen later nodig hebben om van te leven. Wij helpen hen de koopkracht te beschermen van hun vermogen waar ze zo hard voor hebben gewerkt.”
Ook zijn er klanten die zich zorgen maken over het financiële stelsel, waarbij spaargeld gegarandeerd is tot een ton. Bijleveld: “In Nederland staan beleggingen in een apart bewaarbedrijf – een depot – en wanneer een bank omvalt, worden deze niet geraakt. Mocht de bank waar je bankiert in de problemen komen, dan is je eigendomsrecht bij beleggingen beter beschermd dan bij spaargeld.”
Auréus opent een rekening op naam van de cliënt. De minimum inleg is 1 miljoen euro. “Je houdt het volledige inzicht en kunt zien wat er gebeurt. Je geeft ons toestemming om op de rekening te handelen. Verder word je helemaal ontzorgd. Belangrijk is een gestage vermogensontwikkeling op lange termijn. Auréus heeft bewezen hierin uit te blinken.”
Hoger rendement bij lager risico
Auréus typeert zichzelf als een vertrouwde, verantwoorde en vooruitstrevende vermogensbeheerder. Bij het vermogensbeheer voor cliënten wordt gebruik gemaakt van beursgenoteerde beleggingen – zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen – en niet-beursgenoteerde beleggingen. Goris: “We beleggen in vastgoed: woningen in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Ideaal voor mensen die inkomen uit hun vermogen wensen. Naast de huurinkomsten hebben de deelnemers aan deze projecten kans op waardestijging bij verkoop van het project, gemiddeld na 7 tot 10 jaar. Ook beleggen we in bedrijven die niet op de beurs staan; private equity. Door de spreiding van het vermogen over beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde beleggingen gaat je vermogensontwikkeling meer geleidelijk. Als voorbeeld: vorig jaar zakte de aandelenbeurs, maar het vastgoed en private equity plusten. Op lange termijn verminder je het risico, terwijl je de kans op een goed rendement behoudt. Als je dit zelf doet, ontbreekt vaak de kennis om te weten welk fonds je moet kopen en wat de beste rendement/risicoverhouding is. Wij zijn behoudend en degelijk, we doen geen gekke dingen. We staan onder controle van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en DNB (De Nederlandsche Bank).”
Onze vermogende cliënt zoekt naar persoonlijke contact en korte lijntjes en dat wil Auréus bieden. Goris: “De meeste van onze klanten kennen wij tien jaar of langer. We houden ervan te ontzorgen en geloven in ouderwetse service. Als je ’s avonds belt of mailt, krijg je ’s avonds antwoord.”
De rol van vermogensbeheerder als vertrouwenspersoon gaat verder dan alleen het financiële aspect. Bijleveld: “Wij adviseren wat bij cliënten past en wat ze aankunnen. Een particuliere belegger heeft er altijd emotie bij, wij schakelen de emotie uit. Het is vertrouwen. Klanten vinden het soms lastig om hun vermogen uit handen te geven, maar na een jaar geeft het hen rust.’”
Auréus is op één na grootste onafhankelijke vermogensbeheerder van Nederland. Dat geeft zekerheid. Goris: “Je kunt op de Veluwe in Putten terecht: dichtbij, toegankelijk en persoonlijk.” Auréus was 15 jaar gevestigd in het souterrain aan de Midden Engweg in Putten. Sinds 1 augustus in het vernieuwde kantoor op de eerste etage. “Deze plek kwam vrij en past bij onze groei. Wie meer wil weten is van harte welkom op ons nieuwe kantoor voor een kopje koffie.”
Auréus
Midden Engweg 27 Putten
0341-745590